Route door Java 2011 weergeven op een grotere kaart

zondag 17 juli 2011

Yogyakarta en omgeving

Rafles Holiday / Sewu Padi is een heerlijk hotel waar we als vorsten behandeld worden. Met name Lucy loopt zich de benen uit haar lijf om het ons naar de zin te maken. We genieten dan ook volop.
Het indrukwekkends was de eerste ochtend wakker worden, er was geen wolkje aan de lucht en in de verte zien we de Merapi vulkaan op ons neerkijken. De Merapi vulkaan is de meest actieve vulkaan op Java, in 2006 heeft een uitbarsting nog vele dorpen weggevaagd.


Yogyakarta is een aangename en levendige stad waar het prettiger is dan in het veels te drukke Bandung. We zijn twee dagen achter elkaar de stad in geweest, de eerste keer om gewoon lekker rond te wandelen en de sfeer te proeven. We wandelen over de drukke Jalan Malioboro en maken een rondje om het Kraton en het waterpaleis. We komen daarbij door hele kleine woonstraatjes waar iedereen leuk reageert op onze aanwezigheid.

De tweede dag willen we eigenlijk de Merapi vulkaan bezoeken, maar als we wakker worden is de vulkaan compleet verdwenen achter een dik wolkendek. In plaats daarvan hebben we het Kraton bezocht, het paleis van de sultan van Yogya. Het is weer erg warm maar we zien een aardig wat van het paleis met als pronkstuk de 'Golden room' een pronkkamer waar er veel goud blinkt.
Bij een dansvoorstelling op een van de pleinen van het Kraton lopen we Marcel, Ineke, Jasper en Menno tegen het lijf! Ze zijn nu ook in Yogya, erg leuk om ze nu al tegen te komen. Op Bali zien we ze weer, daar kijken we al naar uit.
Vooral Yasha en Tara worden vriendelijk belaagd door allerlei groepen kinderen, die graag met hun op de foto willen.
s'avonds gaan de dames naar een balletvoorstelling bij de Prambanam. Hoewel het verhaal natuurlijk moeilijk is te volgen, is het erg leuk dit mee te maken op deze hele speciale plek. Na de voorstelling gaan Yasha en Tara nog met een van de hoofdrolspelers op de foto.
Location:Yogyakarta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten