Route door Java 2011 weergeven op een grotere kaart

dinsdag 26 juli 2011

Sukamade - het schildpaddenstrand

Sukamade is een plaatsje aan de zuidkust van Java, gelegen in een mooi natuurgebied. Maar Sukamade is vooral bekend om zijn schildpaddenstrand. Hier komen maar liefst vijf soorten schildpadden aan land om daar hun eieren te leggen, waaronder de reuzenschildpad. Vanavond hopen we hiervan getuige te zijn.

Na een lekker ontbijt stappen we in de jeep voor de lange rit naar Sukamade.Na drie uur rijden komen we bij een idyllisch vissersdorpje waar we onze lunchdoos nuttigen.

Daarna pootjebaden aan het volledig verlaten strand en wat foto's maken.Daarna het echte jeepwerk, 11 kilometer over een kompleet verwaarloosd bergpad. Erg mooie maar zware rit.Eind van de middag komen we dan aan in Sukamade. We hebben nog een uur de tijd om het dorpje te bekijken, daarna is het donker en moeten we een zoektocht houden naar Tara, Yasha en Enno. Gelukkig vinden we ze weer en kunnen we daarna gaan eten.

Om 19:00 uur rijden we naar het pikdonkere strand waar hopelijk vanavond een schildpad zal verschijnen. We gaan ergens op het strand zitten en ervaren de magie van deze plek. Het betoverende geluid van de zee waar de brekende golven licht lijken te geven. Een fantastische sterrenhemel maken het compleet. We vallen met z'n vijven op het strand in slaap.

Om 23:00 uur worden we wakkergemaakt en vertelt de gids ons dat er een reuzenschildpad bezig is met het leggen van eieren!We rennen over het strand naar de plaats en zien daar een enorme schildpad van 102 cm.
In totaal legt ze in de grote zelfgemaakte kuil 124 eieren om daarna weer terug te gaan naar de zee.Het was een prachtige ervaring voor ons allemaal en we kruipen laat maar tevreden in ons bed.
Location:Sukamade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten