Route door Java 2011 weergeven op een grotere kaart

donderdag 14 juli 2011

Naar de vulkaan

Donderdagochtend weer bijtijds eruit. Vroeg wakker worden was geen probleem, op de heuvel waar we op uitkijken zijn minstens vier moskee├źn en die begonnen om vier uur s nachts een wedstrijdje Allahroepen.
Wel een mooie gelegenheid de zonsopgang vast te leggen.

We zijn maar een dag in Bandung en die willen we goed benutten. Na een uitgebreid ontbijt proberen we een busje richting de vulkaan Tangkuban Perahu aan te houden. Het mannetje van de security wil daar graag bij helpen, maar we ervaren vandaag dat we dan wel duurder uit zijn.Bij de ingang van het vulkaanpark nog een toneeelstukje opvoeren om ons voor 4 euro de laatste 3 kilometer naar boven te laten rijden. Maar dan sta je ook direct aan de rand van deze 'drive-in' vulkaan. Het uitzicht is er niet minder om.
Na het maken van vele foto's en het negeren van de vele verkopers gaan we naar het bezoekerscentrum. Hier krijgen wij uitleg over de vulkanen en Enno over de stenen die hier te vinden zijn. We besluiten met een gids af te dalen naar de Kawah Domas, een van de andere vulkaankraters.
Dit is een prachtige afdaling door de jungle waar we onderweg nog een paar Gibbon apen tegenkomen. Onderin de krater zijn verschillende warmwaterpoeltjes waarin we onze voeten laten rusten. De omgeving lijkt op een maanlandschap en onze gids maakt Enno helemaal blij door een paar prachtige lavastenen en zwavelkristallen voor hem te vinden. Dit was met recht een geweldige eerste kennismaking met de vulkanen op Java.

In de middag gaan we naar Bandung stad, om de trein tickets voor morgen te regelen en een glimp van Bandung op te vangen. Tickets kopen gaat soepel, en daarna wandelen we nog wat door Bandung. We nemen wat afgelegen straatjes waar. Iedereen ons nieuwsgierig opneemt. Ik ga nog met een bijna-salto lelijk onderuit, maar gelukkig blijft het bij wat schaafwonden en een pijnlijke elleboog. Filmpje later dit jaar bij funniest homevideos :)
De wandeling eindigt bij een van Bandungs grootste malls, het contrast met de omgeving waar we net gewandeld hebben kan niet groter zijn en we zijn na een bezoek aan de food court ook snel weer weg. Vroeg naar bed want morgen moeten we om 05:30 uit de veren.
.
Location:Bandung

Geen opmerkingen:

Een reactie posten