Route door Java 2011 weergeven op een grotere kaart

vrijdag 15 juli 2011

Met de trein naar Yogyakarta

Vandaag is de allesoverheersende vraag: hoe komen we op tijd bij het station in Bandung? Allerlei opties zijn overwogen, maar uiteindelijk besluiten we gewoon heel vroeg op te staan en ter plekke vervoer te regelen. Nou vroeg opstaan deden we, en om 06:00 uur staan we gepakt en wel bij de receptie. Na diverse keer onze wens (zo snel mogelijk naar Station Bandung) besproken te hebben zal de receptie proberen een auto te huren en wij mogen gaan ontbIjten. Met enige spanning werken we een tosti en wat nassi naar binnen, maar zowaar, na een half uur staat er een flinke auto waar wij en alle tassen net inpassen. Het verkeer zitmee en om kwart over zeven staan we op het station. Gelukt!

Op het station worden we wel overrompeld door tassendragers die er als een haas vandoor gaan met onze koffers. We worden keurig naar onze plaats begeleid maar ze verlaten ons niet voordat ze de dubbele 'fooi' ontvangen hebben dan die we wilden geven.


De treinreis duurt lang (8 uur) maar gaat door schitterende landschappen.
Rond vier uur zijn we in Yogyakarta. Waar het een stuk warmer is dan in Bandung.

Vervoer naar het hotel is snel geregeld, er komen duurt een stuk langer. Niemand schijnt het hotel te weten totdat we erachter komen dat het hotel nog bekend is onder zijn vorige naam Sewu Padi (duizend rijst). Het ligt schitterend tussen de rijstvelden en we zitten in de 'honeymoon bungalow'. Na het gereis en gehaast van de laatste dagen voelt het meteen als vakantie!
Location:Bandung

Geen opmerkingen:

Een reactie posten