Route door Java 2011 weergeven op een grotere kaart

donderdag 21 juli 2011

Naar de Bromo

De laatste ochtend in Yogyakarta is een hele korte, om half zes staat het ontbijt klaar en om zes uur nemen we afscheid van Lucy en de overige staf en zijn we klaar voor het vertrek.
We brengen nog een kort bezoek aan de stad Solo maar verder is het de hele dag reizen met onze vaste chauffeur Tento richting de Bromo.

Lucy heeft voor ons kamers geboekt in het Lava Lava hostel, we komen hier om half negen 's avonds aan. Omdat dit hotel wat verder weg is van de Bromo, besluiten we niet voor dag en dauw te vertrekken om de zonsopgang te zien, maar om 8 uur en zo de grote massa te ontlopen.

Dit pakt goed uit, we hebben de Bromo praktisch voor onszelf. Tento rijdt ons tot vlak bij de Bromo. Hier huren we een jeep die ons verder zal brengen. We rijden door de 'Sea of Sand' totdat ook dat niet meer mag en stappen dan uit.
We kunnen met paardjes verder, iedereen behalve ik kiest daarvoor. Na een leuk ritje / zware wandeling staan we dan aan de voet van de Bromo.
Een trap met 283 versleten treden scheiden ons van de kraterrand.
De omgeving is prachtig, een onwerkelijk maanlandschap.
Als we de trap bedwongen hebben is de beloning een prachtig uitzicht op de omgeving en op het stomende binnenste van de vulkaan.

Location:Yogya - Bromo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten