Route door Java 2011 weergeven op een grotere kaart

woensdag 13 juli 2011

Naar Bandung / Lembang

Het opstaan ging voor iedereen toch wel erg moeizaam, maar het lukt toch om 08:30 uur rond de ontbijttafel te zitten. Na een uitgebreid ontbijtbuffet (en m'n eerste bordje nassi op de vroege morgen) pakken we alles weer in.

De taxirit naar treinstation Gambir is een belevenis op zich! De wegen staan muurvast met auto's, waar tussendoor zich tientallen motoren en scootertjes wringen. Complete chaos! De 25 kilometer naar het station kost zo de nodige tijd en veel hachelijke monenten.
Toch zijn we mooi op tijd op het station en kopen daar 5 kaartjes voor de trein naar Bandung.
Deze brengt ons in 3 uur daar, en als we de sloppenwijken van Jakarta achter ons laten ontvouwt zich een prachtig landschap met veel rijstvelden.
Naarmate we dichter bij Bandung komen wordt het steeds bergachtiger, wat nog mooiere plaatjes oplevert. Vlak bij Bandung begint het wel te regenen..

Op het station in Bandung is een (dure) taxi zo geregeld en worden we door alweer chaotische verkeerstaferelen naar het Panorama hotel in Lembang gebracht. Voor twee dagen is dat ons onderkomen. Morgen gaan we onze eerste vulkaan bezoeken, de Tangkuban Prahu.
Location:Lembang

Geen opmerkingen:

Een reactie posten